רפואה טבעית - דלקות מפרקים
Facebook
המערך הטיפולי הכולל בקליניקה  מציע  פתרון מעשי בטפול טבעי למחלות כרוניות במערכת העיכול וחילוף החמרים, סטרס ממושך,הפרעות במערכת ההורמונאלית . ​שלוש מערכות הקשורות אחת לשניה, ומשפיעות אחת על רעותה בקשר גומלין הדוק.

שלום לך ,


שמי גילה, שנים רבות עסקתי בשאלת הסבל ובעיקר איך למנוע אותו.
מקור הסבל בחוסר איזון נפשי ופיזי והוא משפיע על מערכות רבות בגוף ובנפש. הסבל מחבר לנקודה הפנימית בתוכך.  כדי לצאת ממעגל הקסמים ולנהל משבר בריאותי פיזי ו/או רגשי המשיב לגוף את האיזון הפנימי , הדרך היא להתחבר תחילה לחכמת הגוף ולעשות להבראתו בכלים מתאימים.
 
רק ברפואה הטבעית שהיא בעצם רפואה שלמה (הוליסטית) - מצאתי תשובות לעצמי, למשפחתי ולמטופליי...
אני בטוחה שגם עבורך הפתרון לשיפור איכות החיים, לשמחה ולשלמות גופנית ונפשית נמצא - יחד בעבודה משותפת שלי איתך.  ברור לך שיש לך בעיה בריאותית כרונית, הסבל נמשך כבר הרבה זמן. כאבים, נדודי שינה, עייפות , תחושת חוסר אנרגיה ושינויים במצבי רוח.  הרגשה כללית שמשהו בגוף שלך יצא מאיזון. כבר היית אצל כמה רופאים וטרם פתרת את הבעיה. מיצית את זה והגעת למסקנה שהגיע הזמן לשינוי. 
 
הגיע הזמן לקחת את הטיפול בעצמך צעד קדימה ולהשקיע בתהליך שישיב את האיזון לחייך. 
מזמינה אותך לתהליך טיפול יסודי ומעשי באמצעות הרפואה הטבעית, המחזקת את המשאבים הגופניים והנפשיים ומדריכה אותך לאורח חיים בריא ולתחושה מאוזנת וטובה.  כאן תוכלי לקרוא להתרשם מהאפשרויות ולתאם פגישת אבחון - בה נמצא את המקור האמיתי לקושי,
וממלא את הכלים הנכונים לטיפול עבורך,שיינתנו על ידי או ע"י מטפלים אחרים אצלי בקליניקה - טיפול נטורופתי ורפואה טבעית בכפר סבא.

 טופס לקביעת פגישה 

דף הבית >> דלקות מפרקים
 


ישנן כמאתיים מחלות שונות שיכולות לגרום לדלקת מפרקים בצורות שונות.  מחלות הגורמות לדלקת מפרקים יכולות להיות :
מחלות אוטואימוניות | מחלות על רקע שקיעת גבישים במפרקים | מחלות זיהומיות שונות - לרבות דלקת מפרקים זיהומית. 
אחת המחלות הנפוצות היא דלקת המפרקים השגרונית.


תסמינים

תסמינים שכיחים בדלקות מפרקים הם - נפיחות, אדמומיות, חום מקומי ורגישות/ כאב, נוקשות מפרקית וחוסר יציבות מפרקית. הדלקת עשויה להיות סימטרית, בנוסף תיתכן הרגשה כללית של שפעת, עייפות ותשישות, דיכאון וזעפנות,אנמיה,ציסטות מאחורי ברכיים פגועות, קשריות (גושים קשים) מתחת לפני העור בסמוך למפרקים,חום נמוך ועלולה לגרום לנכות ומוגבלות. בדיקה פיזיקאלית של רופא ובדיקות דם -  יסווגו הימצאות התסמינים תחת הגדרת המחלה - כדלקת מפרקים שגרונית. 


תסמינים נוספים ודרכי הטיפול– בפירוט הבא.

RA - הינה מחלה אוטואימונית הגורמת נזק למפרקי הגוף,מחלה שבה מתפתחת דלקת סימטרית במפרקי כפות הידיים/הרגליים. המחלה היא מערכתית ומשפיעה על הגוף כולו , נפוצה בעיקר בקרב נשים ומופיעה אצלן בשכיחות של 3:2 לעומת שכיחותה בגברים. נגרמת כתוצאה משיבוש במערכת החיסונית התוקפת בטעות את תאי הגוף עצמו. בדרך כלל, המחלה מתפרצת לראשונה בגילאים 25 - 50, אך יכולה להופיע בכל גיל.  שכיחה יותר בקרב שמנים, מעשנים, אוכלי בשר אדום. יש והמחלה נעלמת ספונטנית, מנגד  ישנם  מקרים  בהם  החולים   הופכים להיות מוגבלים-אחד מתוך עשרה מקרים.


אבחון המחלה
 
אבחון המחלה מבוסס על מקבץ סימפטומים עליהם מעיד הלוקה במחלה. בדיקה פיזיקאלית של רופא, צילום (x-rays) לאבחון נזק למפרקים ובדיקות דם כגון - שקיעת דם - Erythrocyte Sedimentation Rate) ESR) ובדיקת חלבון מגיב CRP - C Reactive Protein  לאיתור דלקת הן בדיקות המאששות את קיומה. על פי רב במצב של דלקת - הערכים בשתי בדיקות דם אלה יהיו גבוהים (9 מתוך 10 מהלוקים במחלה יפתחו שקיעת דם מוחשת). בדיקת דם נוספת לאיתור נוגדן RF-Rheumatoid Factor - המעיד על ריאקציה במערכת החיסון, למרות שהנוגדן לא יתגלה אצל כל הלוקים במחלה .

הסיבה המדויקת להתפרצות הדלקת לא ידועה , יש בה היבטים תורשתיים , ונמצאו עדויות להשפעתם של גורמים נוספים להתלקחות המחלה ביניהם - נמצא קשר בין משקל גוף להתפתחות מחלות מפרקים. פעמים רבות ההתלקחות הראשונית היא עקב מתח (סטרס) הנובע משינויים באורח החיים כתוצאה ממעברים למקומות חדשים או מצבים חדשים בחיים(חיילים בצבא) ועוד..נמצא קשר בין תרופות נוגדות דלקת לבין התפתחות כיבים במערכת העיכול בקרב חולים אלה, גורם נוסף בעל השפעה הינו - עקה חמצונית כגורם ל - RA ונמצא קשר בין אלרגיה/אי סבילות למזונות להתלקחות הדלקת כמו כן נמצא קשר בין אלימינציה של מזונות ודיאטות לבין הטבה ורמיסיה של המחלה.


תסמינים נוספים

תסמינים שכיחים בדלקות מפרקים הם- נפיחות, אדמומיות, חום מקומי ורגישות/ כאב עז, נוקשות מפרקית וחוסר יציבות מפרקית. הדלקת בדרך כלל סימטרית(פוגעת במפרקים באיברים מקבילים בשני צידי הגוף). בנוסף תיתכן הרגשה כללית של שפעת, עייפות ותשישות, דיכאון וזעפנות, אנמיה, ציסטות מאחורי ברכיים פגועות, קשריות|נודולות (גושים קשים) מתחת לפני העור בסמוך למפרקים, חום נמוך. אזורי פגיעה עיקריים כוללים את - מפרקי כפות הידיים | שורש כף היד | ברכיים | כתפיים | קרסוליים | צוואר ועמוד שדרה. עיוותים ונפיחות כתוצאה מהצטברויות נוזלים עלולים להיווצר בכפות הידיים ומפרקי הברכיים. בדיקה פיזיקאלית של רופא ובדיקות דם - יסווגו הימצאות התסמינים תחת הגדרת המחלה - כדלקת מפרקים שגרונית. דלקת מפרקים עלולה להתחיל בהדרגה ולפגוע באיטיות במפרקים שונים.

סיבוכים
 
דלקת בכלי הדם (ואסקוליטיס) הגורמת נזק עצבי או כיבים ברגליים. דלקת קרום הלב(הצדר), דלקת/הצטלקות בריאה ועקב זאת קשיי נשימה, כאבים בחזה ותפקוד לקוי של הלב, נפיחות בקשרי למפה, דלקת עיניים, נכות. תסמונת סיוגרן(Sjögren's syndrome) - מחלה אוטואימונית הפוגעת בבלוטות הרוק והדמעות וגורמת ליובש העור/פה/עיניים לצד הסתמנויות סיסטמיות נוספות. נמצא גם קשר בין התפתחות אנמיה לדלקת מפרקים שגרונית.

טיפול רפואי מקובל
 
הנחיות למנוחה למפרקים הפגועים, על מנת לא להחמיר את הדלקת. שימוש בסדים לקיבוע מפרקים לצד הנחיות להפעלת המפרקים- במידה מתונה כדי למנוע התקשות שלהם. פיסיותרפיה,חימום המפרקים כדי שלא יקפאו במקומם,טיפול תרופתי ולעיתים ניתוח. הטיפול התרופתי כולל- מתן תרופות נוגדות דלקת לא סטרואידליות (NSAIDS - Nonsteroidal anti-inflammatory drugs) להפחתת הנפיחות והכאב (כאספירין,איבופרופן). תרופות בעלת קצב השפעה איטי כתרכובות זהב/פניציאמין/ הידרוקלוסיכלורוקין. קבוצה נוספת של תרופות – קורטיקוסטרואידים - בעלות יעילות לטווח קצר כפרידיניזון. ותרופות מדכאות חיסון כמתותרקסט.

 
דלקת מפרקים שגרונית | ראומטואיד אריתריטיס -| RA- Rheumatoid Arthritis |מחלת מפרקים שגרוניות | מחלות אוטואימונית.
הטיפול הטבעי בדלקות מפרקים
 
מחקרים עדכניים מוכיחים שבקרב חלק ניכר מהאנשים ניתן להצביע על קשר בין רגישויות למזונות לבין דלקת מפרקים. אמנם לא ניתן לקבוע כלל שאלרגיות למזון גורמות לכלל האוכלוסייה ללקות בדלקות מפרקים, אך מנגד הכנסת שינויים באורח החיים אינה כרוכה בסיכון ועשויה להועיל בטיפול בגורמי המחלה והן בטיפול הסימפטומטי ולהיטיב באופן משמעותי עם החולה ולהביא לשיפור מצבו הבריאותי ואיכות החיים דרך-
  • אלימינציה (הורדה) של מזונות מזיקים והוספת מזונות משקמים - כשומנים חיוניים. 
  • טיפול ברפואה סינית בדיקור וחימום במוקסה (צמח הלענה) עשוי להיטיב עם הכאב והדלקת. 
  • טיפול בתוספי תזונה וצמחי מרפא אף הוא ייתן מענה לביטויים השונים של המחלה בגוף. 
  • טיפול בתוסף תזונה  - GLA.
שימוש בצמחי מרפא לטיפול בדלקת ובשיקום הגוף:
  • שילוב נוגדי דלקת (Anti-enflammatory) ונוגדי עווית להרפיית שרירים (Anti-spasmotics) להקלת  הכאב ושאר תסמיני הדלקת.
  • שימוש בצמחים המטפלים במחלות כרוניות בעלי פעילות אלטרטיבית(Alteratives)-המקדמת דה טוקסיפיקציה - פינוי הצטברויות רעלניות-המשבשות את תהליך חילוף החומרים וגורמות עם הזמן לפגיעה ברקמות ואיברים ומביאות למחלות כרוניות.
  • שימוש בצמחים משקמים (Trophorestorative) המשפרים את השליטה העצבית על האיבר ואת אספקת הדם אליו.
  • צמחים מאתנים - אדפתוגנים לשיפור העמידות למצב הדחק הגורם להתשה של בלוטת האדרנל.
בניית תכנית טיפולית אישית תיעשה תוך בחינת מכלול הבעיות והתאמת פורמולות נוספות ברקיחה אישית. 
 

 *אין המידע באתר זה מהווה תחליף לקבלת טיפול והתייעצות מקצועית למטרת הטיפול במקרה הפרטי.