רפואה טבעית - האם חיטה בריאה ?
Facebook
המערך הטיפולי הכולל בקליניקה  מציע  פתרון מעשי בטפול טבעי למחלות כרוניות במערכת העיכול וחילוף החמרים, סטרס ממושך,הפרעות במערכת ההורמונאלית . ​שלוש מערכות הקשורות אחת לשניה, ומשפיעות אחת על רעותה בקשר גומלין הדוק.

שלום לך ,


שמי גילה, שנים רבות עסקתי בשאלת הסבל ובעיקר איך למנוע אותו.
מקור הסבל בחוסר איזון נפשי ופיזי והוא משפיע על מערכות רבות בגוף ובנפש. הסבל מחבר לנקודה הפנימית בתוכך.  כדי לצאת ממעגל הקסמים ולנהל משבר בריאותי פיזי ו/או רגשי המשיב לגוף את האיזון הפנימי , הדרך היא להתחבר תחילה לחכמת הגוף ולעשות להבראתו בכלים מתאימים.
 
רק ברפואה הטבעית שהיא בעצם רפואה שלמה (הוליסטית) - מצאתי תשובות לעצמי, למשפחתי ולמטופליי...
אני בטוחה שגם עבורך הפתרון לשיפור איכות החיים, לשמחה ולשלמות גופנית ונפשית נמצא - יחד בעבודה משותפת שלי איתך.  ברור לך שיש לך בעיה בריאותית כרונית, הסבל נמשך כבר הרבה זמן. כאבים, נדודי שינה, עייפות , תחושת חוסר אנרגיה ושינויים במצבי רוח.  הרגשה כללית שמשהו בגוף שלך יצא מאיזון. כבר היית אצל כמה רופאים וטרם פתרת את הבעיה. מיצית את זה והגעת למסקנה שהגיע הזמן לשינוי. 
 
הגיע הזמן לקחת את הטיפול בעצמך צעד קדימה ולהשקיע בתהליך שישיב את האיזון לחייך. 
מזמינה אותך לתהליך טיפול יסודי ומעשי באמצעות הרפואה הטבעית, המחזקת את המשאבים הגופניים והנפשיים ומדריכה אותך לאורח חיים בריא ולתחושה מאוזנת וטובה.  כאן תוכלי לקרוא להתרשם מהאפשרויות ולתאם פגישת אבחון - בה נמצא את המקור האמיתי לקושי,
וממלא את הכלים הנכונים לטיפול עבורך,שיינתנו על ידי או ע"י מטפלים אחרים אצלי בקליניקה - טיפול נטורופתי ורפואה טבעית בכפר סבא.

 טופס לקביעת פגישה 

החיטה במקורה אינה דבר רע כלל והיא ידועה כמזון בסיסי קדום וככזו מצוינת אף כאחת משבעת המינים שנשתבחה בהם ארצנו. אלא שהחיטה של היום עברה פיתוח של הנדסה גנטית והינה למעשה תוצר של הכלאה שנועדה להניב יבול רב יותר ועמידות גבוהה בפני נזקי הטבע. שינויים אלה הביאו לכך שאנשים רבים פיתחו רגישויות לחיטה ומוצריה .

ומהם השינויים שנעשו בה?
תהליכי הפיתוח וההכלאה של החיטה הובילו לכך שהיא מכילה יותר כיום יותר גלוטן מבעבר. הגלוטן הוא חלבון החיטה שככל שכריכוזו גבוה יותר ניתן לייצר בפחות קמח יותר לחם תפוח. כנראה שריכוז חלבון גבוה זה  גורם לרגישות רבה בקרב אנשים רבים.


כן, קמח כוסמין- (חיטה רומאית) מכיל פחות גלוטן, קאמוט – (גרסא מצרית לחיטה)מכיל אף הוא פחות גלוטן.

האם חיטה בריאה?

ומה יש בגלוטן החיטה שגורם לרגישות זו?
אחד המרכיבים הוא - הגלוטן שעם הכנת עיסת הבצק הופך אותה לדביקה – חומר הדומה לדבק וככזו גורמת לקשיי עיכול רבים , הכמות הרבה של הגלוטן הופכת אותה לקשה לעיכול: עצירות, גזים,נפיחות, תשישות ועוד...אנשים רגישים לגלוטן ידועים כחולים בצליאק . גלוטן נמצא גם בשיפון בשעורה ובשיבולת שועל.
גורם נוסף הוא שבסיב החיטה יש פיטטים שגורמים שנקשרים למינראלים שונים בגוף ומונעים את ספיגתם
והמרכיב השלישי הוא רכיב הקרוי- גליאדין -הגורם לאלרגיה , שאינו מצוי בשיבולת השועל, לכן מומלץ פעמים רבות להעדיף את שיבולת השועל,דגני תירס, ועוד.. על פי המקרה האישי.

האם יש דגנים טובים ?
כן, קמח כוסמין- (חיטה רומאית) מכיל פחות גלוטן, קאמוט – (גרסא מצרית לחיטה)מכיל אף הוא פחות גלוטן.
לקריאת כתבות נוספות  ומאמרים
forward, forward, arrow, right
*אין מידע כללי זה מהווה תחליף לטיפול מקצועי במקרה הפרטי